perjantai 18. joulukuuta 2015

Tervehdys yu-koulusta

Alkukaudesta saimme nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta syksystä Raatissa yleisurheillen. Syysloman jälkeen yu-koulut jatkuivat Ouluhallilla, jossa on arki-iltaisin melkoista vilinää ja vilskettä. Loppusyksystä yu-koululaiset pääsivät testaamaan taitojaan pyrinnön testi-illassa, ja kisakokemustakin ehdittiin kartuttaa joulukuussa pidetyissä perinteisissä jouluhallikisoissa.

Yleisurheilukouluissa päästiin kauden aikana harjoittelemaan monipuolisesti kaikkia yleisurheilulajeja, ja kaikilla onkin varmasti jo tässä vaiheessa hallussa ainakin perusteet kaikista lajeista. Jokaista lajia ehdittiin harjoittella monta kertaa ja kehitystäkin oli havaittavissa. Kauden aikana ehdittiin oppia niin rytmikästä kolmiloikkaamista kuin taitavaa aitomistakin. Keihäässä heitettiin komeita kaaria, ja kuulaakin työnnettiin pitkälle. Yu-kouluissa harjoiteltiin myös monipuolista alku- ja loppuverkkaamista, kokeiltiin erilaisia koordinaatio-, tasapaino- ja ketteryysharjoituksia ja välillä rauhoituttiin myös venyttelemään.  
Tämän lisäksi yu-kouluissa opittiin muitakin urheilijoille tärkeitä taitoja: itseä haastetaan kokeilemaan uutta, kavereita autetaan ja kannustetaan, ja onnistumisista iloitaan yhdessä.

Kysyinkin 10-vuotiailta yu-koululaisilta, mitä he olivat oppineet ja missä he olivat kehittyneet kuluneen kauden aikana. Yksi kertoi kehittyneensä keihäänheitossa, ja toinen kertoi oppineensa aitajuoksua. Muutama mainitsi suosikkilajikseen pituushypyn ja koko ryhmän yhteinen mielipide oli se, että loppuleikki oli harkkojen kohokohta. Ohjaajana erityisen ilahduttavaa oli kuulla, kun lapset kertoivat saaneensa uusia kavereita yu-koulusta. 

Nyt yleisurheilukoululaiset lähtevät joululomalle, ja palaavat Ouluhalliin viikolla 2.Oikein mukavaa joulua,

Ida, yu-kouluohjaaja

Ei kommentteja: